Faro

Faró frá Steinsholti 2 “Faro”

syntynyt: 2002, Islanti
sukupuoli: ruuna
i: Hugi frá Hafsteinsstödum
e: Dama frá Storu-Mastungu
rotu: islanninhevonen

Faro on ystäväni entinen kilpahevonen, johon tutustuin muutaman satunnaisen ratsastuskerran muodossa ja josta on tullut muutamassa vuodessa rakkain hevosystäväni. Meillä oli hetkellisesti kisatavoitteitakin, mutta nykyään mitään kisasuorituksia tärkeämpi asia on se, että elämäni hevonen voi hyvin ja meillä on mukavaa yhdessä. Faro saattaa vaikuttaa välinpitämättömältä, ylpeältä ja huumorintajuttomalta hevoselta, mutta viimeisen vuoden sisällä se on paljastanut itsestään myös sen puolen, joka on utelias, pehmeä ja hyväntuulinen… Me saamme toisemme hymyilemään, ja se on enemmän kuin voisin miltään hevoselta pyytää.

Teen Faron kanssa paljon töitä maasta, ja jos jotain treenauksellisia tavoitteita pitäisi olla, ne olisivat juuri maasta käsittelyssä. Haluan treenata Faron kanssa ohjasajoa ja Straightness Trainingia, niissäkin pääasiana se, että hevonen voi hyvin ja liikkuu paremmin. Selästä käsin otan vastaan kaiken, mihin meillä on mahdollisuus – jos pystymme joskus kisaamaan jonkun nelikäyntiluokan, se olisi ihan hauskaa, mutta yhtä onnellinen olen siitäkin, että pääsemme silloin tällöin tekemään täydellisiä metsälenkkejä tallimme upeissa maastoissa.

Minulla on tatuointi, jossa lukee “to live and not merely to survive”, ja se kuvaa aika täydellisesti sitä fiilistä, mitä haen Faron kanssa. Tärkeintä on elää, eikä pelkästään selviytyä.

f1